A Népszabadság információi szerint kormánykörökben valószínűsítik, hogy a költségvetés elfogadása után Gógl Árpád megválik miniszteri posztjától. Az egészségügyi miniszteri posztra Mikola István, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója a legesélyesebb.

A kormányon és a Fideszen belül is megrendülni látszik Gógl Árpád egészségügyi miniszter pozíciója. A Népszabadság információi szerint kormánykörökben azt valószínűsítik, hogy a költségvetés elfogadása után, várhatóan januárban Gógl megválik posztjától. Vannak olyan vélemények is, hogy a miniszterváltás már előbb, novemberben megtörténhet.

Az elmúlt hónapokban a minisztert számos szakmai és politikai jellegű bírálat érte a kormányon és a koalíción belül. A miniszter legszerencsétlenebb akciójának az egészségügyi dolgozók 15 milliárd forintos egyszeri juttatásának szétosztását tartják. Gógl a kormánydöntés alapján fejenkénti mintegy százezer forintos jutalomról beszélt, de utóbb kiderült, hogy az egészségügyi dolgozók csak néhány tízezer forintot kaptak. Ebben közrejátszott, hogy az első napokban az egészségügyi tárca maga sem tudta megmondani, hogy az ágazat hány dolgozója számíthat az egyszeri juttatásra.

(OS)

Ajánló:

Korábban:

(2000. szeptember 27.)