Állampolgári bejelentés alapján a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság emberei szombaton elfogták W. Shenget, akit az egy héttel ezelőtti Práter utcai kettős gyilkosság elkövetésével vádolnak. Sheng a kihallgatásán beismerő vallomást tett. Elmondta továbbá, hogy tettét azért követte el, mert későbbi áldozata dél-afrikai letelepedési engedélyt és 20 millió forint értékű széldzsekit ígért neki, azonban ígéretét nem tartotta be.

A budapesti VIII. Kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának emberei állampolgári bejelentésre szombaton a Józsefvárosi piacon elfogták, majd előállították W. Shenget, a kettős kínai gyilkosság gyanúsítottját.

Mint ismeretes, 2001. július 21-én a Budapest VIII. kerület, Práter utca egyik lakásában a reggeli órákban ismeretlen tettes brutális kegyetlenséggel meggyilkolt két ott lakó, 51 éves és 48 éves kínai állampolgárt. Az adatgyűjtést követően a bűncselekmény elkövetésével a feltételezhetően kábítószerfüggő, jogellenesen Magyarországon tartózkodó W. Shenget gyanúsították, és kiadták ellene az országos elfogató parancsot.

Az elfogását követő kihallgatása során W. Sheng beismerte tettét. Elmondta, hogy későbbi áldozatainak egyike, aki a közelmúltban érkezett Magyarországra Dél-Afrikából, hosszabb ideje dél-afrikai letelepedési engedély megszerzésével, valamint 20 millió forint értékű széldzseki árukészletének átadásával hitegette. 2001. július 21-én a hajnali órákban meghallotta, hogy a vele egy szobában alvó 48 éves férfi felébred, és rákérdezett az ígéretre. Választ nem kapott, ezért a konyhában tárolt bárddal több alkalommal a fejére sújtott. A bűncselekmény elkövetése után elszívott egy cigarettát, és közben megijedt tette következményeitől. Hogy elkerülje annak felfedezését, a nagyszobában alvó 51 éves férfi fejére is több alkalommal bárdcsapást mért, majd elmenekült a lakásból. W. Sheng elismerte, hogy kábítószerfüggő, azonban állítása szerint az emberölés elkövetése idején nem volt kábítószer hatása alatt.

[origo]