Feljelentés-kiegészítés az Oszágimázs Központ eltitkolt adatai miatt

Feljelentést-kiegészítést rendelt el az V. és XIII. kerületi ügyészség az Országimázs Központ vezetője ellen kezdeményezett eljárásban. Tóth István Zoltánt azért jelentették fel, mert 120 napig nem tették közzé a központ által kiirt tender bírálóbizottságának névsorát

Feljelentést-kiegészítést rendelt el az V. és XIII. kerületi ügyészség az Országimázs Központ (OK) vezetője ellen kezdeményezett eljárásban - értesült az [origo].

Tóth István Zoltán ellen jogosulatlan adatkezelés vétsége miatt indulhat nyomozás amiatt, hogy 120 napig nem tette közzé a központ által kiirt imázstender bírálóbizottságának névsorát. A bizottság, amely győztesnek hirdette a Happy End Kft.-t a 4,2 milliárd forint sorsáról döntött az OK tenderén.

Korábban, Keller László szocialista országgyűlési képviselő tette fel a kérdést a legfőbb ügyésznek, hogy a Büntetőtörvénykönyv szerint büntethető-e Tóth István Zoltán, mert adatkezelőként közérdekű adatokat eltitkol, illetve 15 napos válaszadási kötelezettségének nem tesz eleget. A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte a hozzá intézett kérdését.

A bírálóbizottság névsorát a Miniszterelnöki Hivatal péntek délután tette közzé honlapján. Polt Péter úgy ítélte meg, hogy a kérdés csak a tényállás tisztázása után megválaszolható. Ezért az V. és XIII. kerületi ügyészséget bízta meg annak eldöntésével, hogy megállapítható-e bűncselekmény alapos gyanúja vagy sem.

[origo]

Korábban:

Imázsfeljelentés: a héten döntenek a nyomozásról