Sikkasztással gyanúsítják Terry Blacket

Egy német állampolgárságú nő ötmillió forintért jelentette fel Terry Blacket, mivel állítólag lakásvásárálásra átadta neki a fenti összeget, ám a transzvesztita nem vásárolt lakást, és a pénzzel sem tudott elszámolni. Terry Black állítja: az ügyben ő is károsult, mert ő is lakást vásárolt volna, azonban ismerőse, aki ehhez a német nőnek és neki is segítséget ígért, elhunyt, annak üzlettársa pedig eltűnt mindkettejük pénzével.

Terry Blacket 2001 júliusában a zuglói rendőrkapitányság gazdaságvédelmi osztályán csalás alapos gyanúja miatt feljelentette a berlini Hannelore Lemke - adta hírül a Blikk. A feljelentést azért tették, mert a német nő és ügyvédje szerint a transzvesztita művész 40 ezer márkát (körülbelül 5 millió forint) vett át, hogy a nő részére lakást vásárol a zuglói önkormányzattól, ám lakást nem vett, és a pénznek is nyoma veszett.

A BRFK-n megindult a nyomozás az ügyben, ám felfüggesztették, mivel jogsegélyi kérelemmel fordultak a német hatóságokhoz, és most a válaszra várnak.

Terry Black az üggyel kapcsolatban az [origo]-nak elmondta, hogy ezzel már 2001 februárjában foglalkozott a sajtó, és furcsának találja, hogy most megint előkerült. A transzvesztita művész a részletekről is beszámolt, e szerint egy ismerőse és annak üzlettársa ajánlotta fel, hogy segítenek neki olcsón lakást vásárolni a zuglói önkormányzattól. Az erről szóló beszélgetést hallotta a fentebb említett német hölgy is, aki szintén kapott az alkalmon, és jelezte: ő is szívesen vásárolna így lakást. Az ügylet azonban nem jött létre, mivel Terry Black ismerőse időközben elhunyt, annak üzlettársa pedig Terry Black és a német nő pénzével együtt eltűnt.

A transzvesztita előadóművész azt állítja ő is, és a német nő is 35-35 ezer márkát vesztettek az ügyön, és ismerőse üzlettársát azóta sem lelik. Terry Black szerint elhunyt ismerősének Katona Tamás nevű üzlettársa feltehetően hamis személyazonosságot takar.