Riadó a Paksi Atomerőműnél

A Paksi Atomerőmű parkolójában felejtett diplomatatáska okozott riadalmat hétfőn. Az erőmű biztonsági szolgálata értesítette a tűzszerészeket, akik kis híján felrobbantották a gyanús táskát. A tulajdonos az utolsó pillanatban azonban jelentkezett érte.

Az erőmű biztonsági szolgálata bukkant rá hétfőn a gyanús táskára, a külső parkolóban. Később kiderült, hogy két férfi a parkolóban beszélt meg találkozót, és egyikük az autója csomagtartójában mutatott valamit a barátjának. Közben kivette az aktatáskáját, amit aztán a földön felejtett - tudta meg az [origo] a rendőrség paksi ügyeletesétől.

A biztonságiak értesítették a tűzszerészeket, akik az erőmű környékét egy kilométeres körzetben azonnal lezárták, és a hatos útig vezető útszakaszt elterelték. A táskát kutyákkal vizsgálták át, de robbanószert az állat nem jelzett.

A tulajdonos eddigre észrevette, hogy eltűnt a táskája, értesítette barátját, aki visszament a parkolóhoz, és a tűzszerészek előtt kinyitotta a táskát, amiben papírok, igazolványok voltak. A tűzszerészek már a táska felrobbantását fontolgatták.