Továbbra sem lehet közlekedni a Budai és a Pesti alsó rakparton, a Duna magas vízállása miatt. Ma is torlódásokra kell számítani a rakpartokkal párhuzamos útvonalakon, a hidakon, valamint a Nagykörút és a Duna által határolt területen belül. Javasoljuk, hogy aki teheti tömegközlekedési járművel - lehetőleg metróval, villamossal, hévvel - közlekedjen a fővárosban. Megyer és Pünkösdfürdő között az átkelőhajó nem jár. Újpesten a Baross utcában újabb szakaszon folytatják az útépítést, a Fóti út és az Irányi Dániel utca közötti útszakaszt  átadják a forgalomnak.

A 30-as, a 47-es és a 147-es autóbuszok terelőúton járnak, mától a Nádor utca-Fóti út útvonalon kerülnek. A XVI. kerületi Mátyás király utcában csatornát építenek, ezért a gyors 44-es, a 144-es, a 192-es autóbuszok, valamint az éjszakai 144-es járat is a Rákosi út - Párta utca - Csömöri út módosított útvonalon kerüli el az építkezési területet.

Gyors 94-es jelzéssel új, expressz jellegű autóbuszjárat közlekedik reggel és délután Gyál és a Határ úti metróállomás között. A járat Gyálon csak a főbb megállókban áll meg, míg Pestszentimre, Csolt utcától megállás nélkül megy a Határ úti metróállomáshoz.

Az Orczy téren vágányfelújítást végeznek, ezért villamospótló autóbuszok járnak a 24-es villamos helyett a Nagyvárad tértől a Baross térig, valamint a 28-as villamos vonalán a Könyves Kálmán körút és a Blaha Lujza tér között.

 Kőbányán a Kada utcát a Maglódi út és a Sörgyár utca között lezárták, mert felújítják a csatornát. Ezért a gyors 85-ös és a 95-ös autóbuszok mindkét irányban módosított útvonalon járnak.

A Máriaremetei út felső szakaszán a Hidegkúti út közelében csak egy sáv járható, a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Szintén a II. kerületben a Hímes utcát a József Attila útjánál félszélességben lezárták, át kell térni a szembejövők oldalára.

 A Bécsi úton csatornát építenek, ezért az Óbudai temetőnél és a Bojtár utcánál útszűkületen kell áthajtani. A városból kifelé haladók számítsanak rá, hogy a benzinkúthoz és kereskedőházhoz nem tudnak balra bekanyarodni.

 A XI. kerületben a Hunyadi János úton az Építész utcánál a kifelé vezető külső sávot felbontották.

 Ugyancsak a XI. kerületben a Sasadi úton a Cseresznye utcánál a lefelé vezető oldalon leszűkül az útpálya.

 A XII. kerületben a Hegyalja úton a Dayka Gábor utca után a BAH csomópont felé vezető oldalt lezárták. A munkaterület mellett csak a szembejövők oldalán lehet közlekedni.

 A Belvárosban a Piarista közön építkezés miatt továbbra sem hajthatnak át. Az Erzsébet hidat az Irányi utca felől érhetik el.

Újpesten, a Fóti úton az Attila utcánál tart a közműépítés, egy hosszabb szakaszon váltakozó irányú a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz.

 A Dózsa György úton a Szondi utca és a Lendvay utca között a Hősök tere felé vezető középső sávot felbontották. 

 A VI. kerületben a Rippl Rónai utcát a Podmaniczky utcától egy szakaszon teljes szélességében lezárták, de a kórház bejáratához biztosítják az eljutást.

 A VIII. kerületben a Vajda Péter utcában az Orczy út és a Bláthy Ottó utca között irányonként csak egy sávban haladhat a forgalom.

 A IX. kerületben a Hőgyes Endre utcát a Knézits utca és az Üllői út között 6-17 óráig lezárják a járműforgalom elől.

A Róbert Károly körúton a Teve utca előtt az Árpád híd felé vezető külső sávot, valamint a Teve utcában a Róbert Károly körút előtt a parkolósávot egy –egy szakaszon lezárják 8-15 óráig és 18.00-holnap reggel 7.00 óráig.