Két halottja van a cserbenhagyásos gázolásnak

A rendőrség nagy erőkkel keresi egy vasárnap hajnali cserbenhagyásos gázolás elkövetőjét. A Batthyány térnél három gyalogost gázoltak el reggel négy órakor, két idős asszony a helyszínen maghalt, egy nő megsebesült. A vezető megállás nélkül továbbhajtott.

Ketten meghaltak, egy ember könnyebben megsebesült abban a gázolásos balesetben, ami vasárnap hajnalban történt Budapesten. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hajnali négy órakor a Bem rakparton, a Batthyány térnél egy autó elütött három gyalogost.

A balesetben két, 80 illetve 73 éves törökbálinti asszony életét vesztette. Egy 52 éves budapesti nő könnyű sérülést szenvedett. Az eddig összegyűjtött adatok alapján feltételezik, hogy a jármű egy fehér Opel lehetett. A vezető megállás, és segítségnyújtás nélkül továbbmant.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya elrendelte a körözést az autó vezetője ellen, a nyomravezetőnek százezer forint díjat ajánlott fel. A baleset körülményeit vizsgálják. A rendőrség keresi továbbá egy furgon vezetőjét is, aki információik szerint a balesetet követően megállt a helyszínen, majd továbbhajtott.