Szeremleyé lehet a kisgazdaszékház

Szeremley Huba borász tulajdonába kerülhet az FKGP Belgrád rakparti székháza. A vállalkozó állítja: az adásvételi szerződés értelmében csak a fizetés van hátra. A kisgazdák szerint azonban a szerződés egyes lapjait kicserélték.

Az FKGP Belgrád rakparti székháza ma Szeremley Huba borász tulajdonába kerülhet - írja a Blikk. A vállalkozó szerint ezért csak annyit kell tennie, hogy az adásvételi szerződés értelmében átutal a pártnak 500 millió forintot.

A szerződés Szeremley szerint kimondja: ha a kisgazdák nem fizetik vissza neki 2002. július 31-ig a 200 millió forintos foglalóját, plusz annak kamatait, további félmilliárd átutalása ellenében megkapja a pesti épületet. A vállalkozó elmondta, hogy bár a szerződés tartalmazza, hogy meghosszabíthatják a szerződést további egy érve mindkét fél beleegyezésével, de erről nem sikerült megállapodnia Torgyán Józseffel.

"Nincs miről beszélnünk Szeremleyvel. Tanúk vannak arra, hogy szerződés határideje nem idén, hanem jövő július 31-én jár le. A szerződés lapjait azonban kicserélték" - állította Korényi Attiláné alelnök.

Torgyán József pártelnök tavaly év végén adásvételi szerződést kötött Szeremley Hubával, a Nigériából hazatelepült borásszal. E szerint Szeremley 700 millió forintért megvásárolta az épületet, és 200 millió előleget is adott.

A borász korábban az [origo]-nak elmondta, hogy augusztus 1-je után kész bírósághoz fordulni az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK