Útlezárással tüntetnek a kamionok miatt Vecsésen

Vecsés két pontján félpályás útlezárással tiltakoznak a túl nagy kamionforgalom miatt. A demonstrálók nem értik, mért nem használják a nemrég megépített elkerülő utat. A polgármester szerint nem ismerik a sofőrök az új utat, ezért a napokban az új útvonalat ajánló táblákat helyeznek el.

Autós tiltakozást tartottak Vecsésen a túl nagy kamionforgalom miatt. A demonstrálók a város két pontján, a Telepi és a Dózsa György úton lassították a közlekedést az út egyik sávjának elfoglalásával. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az M0-s autóút miatt nagyon megnőtt a városon áthaladó kamionforgalom. Nagy a zaj, romlik a levegő minősége és nőtt a balesetveszély is.

A tiltakozók nem értik, hogy a kamionok miért nem használják a nemrég átadott elkerülő utat. A 4-es út közelében, Budapest és Vecsés között létesített logisztikai központoknál megépítettek egy elkerülő utat, amin keresztül eljuthatnának a teherautók az M0-s útra. Ettől még a szomszédos Gyál problémája nem oldódik meg, hiszen rajuk ugyanúgy keresztüljárnak a teherautók.

Az autós demonstrációt szervezők aláírásgyűjtésbe kezdtek, és 500 lakos aláírásával elküldtek egy felhívást a közlekedési és környezetvédelmi tárcához.

Bükki László polgármester szerint okafogyottá vált a demonstráció. A polgármester az [origo]-nak elmondta: intézkedtek arról, hogy a kamionforgalom csökkentése érdekében közlekedési táblákat helyezzenek el. Miután tiltó táblák kihelyezésére nincs lehetőség, olyan táblák lesznek, amelyeken a sofőröknek a javasolt útvonalat ajánlják. Bükki László szerint sokan nem ismerik az új utat, de reméli, hogy a kamionsofőrök is szívesebben választják az egyszerűbb megoldást. A 4-es főút és a város autóútjainak zsúfoltsága pedig a remények szerint akkor szűnhet meg, amikor megépül az M0-s keleti szakasza, és a 4-est elkerülő út. A kormány tervei szerint ez ebben a ciklusban megvalósulhat.