Friderikusz Sándor szerdán megerősítette, hogy indul a megismételt tévéelnöki pályázaton. Újra megméretteti magát az előző eljárás befutója, Baló György, valamint legalább öten a korábban indulók közül. Az elnöki posztra összesen tizennyolcan jelentkeztek.

Friderikusz Sándor november 6-án szerdán beadta anyagait a megismételt tévéelnöki pályázatra - mondta el az [origo]-nak Friderikusz sajtóreferense. Korábban a Népszabadság értesülései alapján azt írtuk, hogy az ismert tévés személyiség várhatóan nem vesz részt az újabb pályázaton.

Baló György, az első pályázat befutója szintén jelentkezett. Balót a korábbi eljárás során a Magyar Televízió elnökségének kuratóriuma javasolta elnöknek, a nagykuratórium szavazásán azonban akkor elbukott. A harmincfős testület csupán kilenc tagja támogatta őt, húszan ellene voksoltak egy kurátor szavazata érvénytelen volt.

A sikertelen eljárás miatt új pályázatot kellett kiírni, amin a Népszabadság szerint öten biztosan újraindulnak: Komlós András, Kósa Somogyi György, Szabó Stein Imre, Szenes Andrea és Székely Ferenc. A lap úgy tudja, hogy Siklósi Beatrix is meghosszabbítja pályázatát. Az elnökségre összesen tizennyolcan nyújtottak be pályázatot a határidő szerda déli lejártáig. A Népszabadság információi szerint az új jelentkezők között van Kapuvári Gábor, aki több műsornak is főszerkesztője volt. A szavazás a tévéelnökről december hatodikán lesz.