A parlamenti választások óta most áll a legjobban az MSZP. Szavazóbázisuk körülbelül 250 ezer emberrel nőtt, míg a Fidesz támogatói nagyjából 300 ezerrel vannak kevesebben - derül ki a Szonda Ipsos novemberi közvélemény-kutatásából.

Az önkormányzati választások után erősödött az MSZP támogatottsága - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos felmérésére hivatkozva. A novemberben készült közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a múlt hónaphoz képest három százalékponttal (körülbelül 250 ezer emberrel) bővítette szavazóbázisát az MSZP, míg a Fidesz négy százaléknyi (nagyjából 300 ezer főnyi) támogatót veszített. Ezek a változások észlelhetők a biztos pártválasztók körében: a szocialisták 55 százalékon, a Fidesz 35 százalékon áll. A parlamenti választások óta most érné el a legjobberedményt az MSZP.

A két nagy párton kívül jelenleg az SZDSZ-nek lenne esélye bejutni a parlamentbe, akik az elmúlt hónapokhoz képest most állnak a legmagasabban. Az MDF, a MIÉP és a Centrum Párt egyenként egy százalék körüli, azaz 50 és 100 ezer közötti támogatottságot tudhat maga mögött.