Akár 12 éves börtönbüntetést is kaphat Zalatnay Sarolta, ha bűnösnek találják a csalás miatt ellene indított büntetőperben. Az énekesnő és öt társa ellen több tízmilliós csalás vádja miatt indult per hétfőn a sértettek meghallgatásával folytatódott. Az egyik, jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó vádlott - Zalatnay korábbi élettársa - azért nem vett részt a tárgyaláson, mert egészségügyi okok miatt nem ülhetett repülőre.

A sértettek meghallgatásával folytatódott a Zalatnay Sarolta énekesnő és öt társa ellen több tízmilliós csalás vádja miatt indított büntetőper a Fővárosi Bíróságon (FB) hétfőn. Zalatnay Sarolta – a vád szerint - cégeinek pénzügyi nehézségei, behajthatatlan kintlevőségei miatt 1996-97-ben több tízmillió forintnyi hitelt vett fel magas kamatra magánszemélyektől.

A hitelfelvételeket részben maga az énekesnő intézte, részben pedig az ezzel megbízott A és M Pénzügyi Tanácsadó Kft. A cég két alapítója, illetve egy, a kft. nevében ügyvédként eljáró személy szintén vádlott az ügyben. Az ügyészség szerint a kft. hirdetés útján toborozta a befektetőket, tőkeigénylőket, extraprofitot ígérve nekik. A kölcsönök jelentős részét azonban a mai napig nem fizették vissza.

Zalatnay Sarolta ellen hitelezési csalás, tartozás fedezetének elvonása, gazdasági adatszolgáltatás elmulasztása, illetve magánokirat-hamisítás a vád. Ha az énekesnőt bűnösnek találják, akkor halmazatban akár 12 éves szabadságvesztés is kaphat. A hétfői tárgyaláson meghallgattak három sértetti tanút, akik 1996-97-ben közösen 4,7 millió forintot adtak kölcsön személyesen Zalatnay Saroltának azzal, hogy három hónap múlva félmilliós kamattal adja vissza. Fedezetként csekket, váltót, bérleti jogot kötöttek ki, ám utóbb kiderült, hogy egyik sem érvényesíthető. A tanúvallomások szerint a sértettek egy alkalommal megkapták a kamatot, azt követően azonban már "egy fillért se" kaptak.

A hétfői tárgyaláson kiderült: az énekesnő korábbi, jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó élettársa - aki szintén vádlott az ügyben - az elkövetkezendő két hónapban egészségügyi okok miatt nem ülhet repülőre, és így nem vehet részt a tárgyaláson. A vádlott erről orvosi igazolást küldött a bíróságra, és kérte, hogy ügyét különítsék el. A tárgyalás szerdán perbeszédekkel folytatódik, az elsőfokú ítélet kihirdetésére várhatóan december 16-án kerül sor a Fővárosi Bíróságon.