Miniszteri biztosa lesz a Balatonnak - tudta meg a Népszabadság. A biztos legfontosabb feladata a Balaton mesterséges vízutánpótlásával kapcsolatos hatástanulmányok előkészítése lesz.

A Balaton vízpótlásával kapcsolatban jelenleg két megoldást tartanak elképzelhetőnek a szakemberek. Az egyik szerint a Rábából, a másik változat szerint a Murábólés a Drávából kapna vizet a tó. A miniszteri biztosnak március 31-ig kell gondoskodnia arról, hogy döntés szülessék: melyik megoldás hatástanulmánya készüljön el - írja a Népszabadság.

A miniszteri biztos további kiemelt feladata a balatoni strandok iszaptalanításának, illetve a kotrás során kiemelt zagy elhelyezésének, az ehhez elengedhetetlen állami közreműködésnek a koordinálása

A miniszteri biztosnak mindezek mellett sürgető teendője a Balaton-törvény és az elkerülhetetlen partszabályozás ellentmondásainak feloldása is. Lehetővé kell tenni, hogy az eddigieknél több legyen a közösségi partszakasz, miközben meg kell akadályoznia az illegális területfoglalást.