Tíz büntetőfeljelentést tett tavaly október óta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. A vizsgálatokban ezermilliárd forint felhasználását ellenőrizték. Ebből hetvenmilliárd forint elköltése esetében merült fel bűncselekmény gyanúja. Többek között a Magyar Fejlesztési Bank és az Országimázs Központ ügyében tettek feljelentést.

 

Összesen tíz büntetőfeljelentést tett tavaly október óta a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a kormány utasítására végzett vizsgálatok során - mondta Monostori Lajosné, a hivatal elnöke.

A hivatalvezető közölte azt is, hogy a 2002. második felében végzett vizsgálatok csaknem ezermilliárd forint költségvetési pénzforrás felhasználását érintették. Ebből hetvenmilliárd forint felhasználása esetében merült fel bűncselekmény, illetve egyéb szabálytalanság gyanúja.

A Kehi elnöke kijelentette: az említett összeg kétharmada állami tulajdonú gazdasági társaságok gazdálkodását érintette. A vizsgálat többek között a Magyar Fejlesztési Bank, az Országimázs Központ tevékenységét és a parlamenti választások első fordulója utáni államikezességvállalásokat érintette.