Állítólag a MeH is Kissék ügyfele

A Magyar Nemzet és a Közlönykiadó Kft. közötti szerződési ügylet lezárását is a Forgács és Kiss iroda bonyolítja, melynek résztulajdonosa a kancelláriaminiszter - írja a Magyar Nemzet. A Közlönykiadó százszázalékos tulajdonosa a Miniszterelnöki Hivatal. Kiss Elemér tegnap elismerte, hogy irodája állami megrendeléseket kapott, és felszólította korábbi munkatársait, hogy álljanak el ezektől a megbízatásoktól.

Kiss Elemér kancelláriaminiszter nevével fémjelzett ügyvédi iroda újabb állami megbízásáról számol be a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a Forgács és Kiss iroda bonyolítja a Magyar Nemzet és a Közlönykiadó Kft. közötti szerződési ügylet lezárását is. A közlönykiadó százszázalékos tulajdonosa a Miniszterelnöki Hivatal. A lap szerint Kiss Elemérnek tudnia kellett a megbízatásról, mert a közlönykiadó alapító okiratából kiderül, hogy a tulajdonosi jogokat és a vezérigazgató feletti munkáltatói jogokat is a MeH-et vezető miniszter, azaz Kiss Elemér gyakorolja.

Az elmúlt napokban került nyilvánosságra, hogy a kancelláriaminiszter ügyvédi irodája állami megrendeléseket vállalt el. A Forgács és Kiss ügyvédi iroda végezte a Malév és a Nemzeti Autópálya Rt.-t átvilágítását is. Kiss Elemér kancelláriaminiszter csütörtökön bejelentette: levélben kérte korábbi munkatársaitól a Forgács és Kiss ügyvédi irodánál, hogy álljanak el az összes olyan megbízatástól, amit állami megrendelőtől kaptak. Közben fény derült arra is, hogy az ügyvédi iroda egyik ügyvédje, László András a Nemzeti Autópálya Rt. elnöke is egyben. A gazdasági miniszter csütörtök délután felmentette László Andrást a Nemzeti Autópálya Rt. éléről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK