A Pénzügyminisztérium előző politikai államtitkára testvérének cége 18 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott 2000 decemberében. A cég néhány hónappal a támogatás elbírálása előtt jött létre és bírálóbizottság emlékeztetője szerint nem volt sem árbevétele, sem alkalmazottja. Az ügyet a MEH közpénzügyi államtitkársága vizsgálja.

A Gazdasági Minisztérium kis- és középvállalkozói szakmai bizottsága 2000 decemberében döntött a turisztikai szállásfejlesztő beruházások támogatására kiírt pályázatokról. A beérkezett 56 pályázat közül öt kapott támogatást, köztük Tállai András testvérének cége, az EU-Invest Kft. - írja a Magyar Hírlap. (Tállai akkor még csak fideszes képviselő volt, államtitkárrá januárban nevezték ki, ám már decemberben bejelentették, hogy ő kapja meg a posztot. Testvére, Hócza Györgyné a nyertes cég ügyvezetője és harminc százalékban tulajdonosa volt.) A bírálóbizottság emlékeztetője szerint a cég árbevétele 0 forint volt, a foglalkoztatott dolgozók száma 0 fő, amikor 17 millió 782 ezer forint vissza nem térítendő támogatásról döntöttek.

Az elnyert összeget az április 4-i keltezésű szerződés szerint a Mezőkövesd-Zsórifürdőn lévő üdülő felújítására lehetett fordítani, amelynek tulajdonjoga egy hónappal az odaítélt támogatás előtt lett bejegyezve a cég nevére. A beruházáshoz a cég 15 millió  forintos önrészt tüntetett fel, azonban a közpénzügyi államtitkárság szerint a kft. 2000. évi mérlegében 30 millió forint önrész mellett 27 millió forintos kötelezettségvállalás szerepel, ezért keresik a saját forrás mibenlétét, amely a támogatás odaítélésekor nem jelent meg a cég hivatalos irataiban.

Az elszámolás határideje 2001 szeptembere lett volna, de egy hónappal a határidő lejárta előtt az EU-Invest kérte ennek meghosszabbítását 2002 december 31-ig. A támogatás fedezete sem található már meg a közpénzügyi államtitkárság szerint, ugyanis az üdülő tulajdonlapjára 2001 augusztusában 28 millió forint jelzálogot jegyeztek be egy takarékszövetkezet javára.

A közpénzügyi államtitkárság szerint csak részben történt meg az elszámolás, Hócza Györgyné szerint viszont ez hiánytalanul megtörtént - írja a Magyar Hírlap.