Egy hét múlva ítéletet hozhatnak S. Kitti ügyében

A nevelőapja meggyilkolásával vádolt S. Kitti első tárgyalási napján 21 tanút hallgatott meg a Somogy Megyei Bíróság. A tárgyalás pénteken folytatódik, és várhatóan jövő hét végén ítéletet is hirdetnek.

Csütörtökön kezdődött el Kaposváron a nevelőapja megölésével vádolt fiatalkorú S. Kitti büntetőügyének tárgyalása. Az ügy másik vádlottja a lány édesanyja, akit bűnpártolással és fiatalkorú veszélyeztetésével vádolnak. Az első tárgyalási napon az ügyész, tekintettel a vádlott fiatal korára, zárt tárgyalást kért - ennek a bíróság helyt adott. Ez azt jelenti, hogy az összes tárgyalást a nyilvánosság kizárásával tartják, csak az ítélethirdetés lesz nyilvános.

Az első tárgyalási napon 21 tanút hallgatott meg a bíróság. Péntekre további tanúkat és szakértőket rendeltek be, amennyiben új körülmény nem merül fel, holnap a bíróság kitűzi az elsőfokú ítélethirdetés napját jövő hét végére - mondta az [origo]-nak a Somogy Megyei Bíróság elnöke, Újkéri Csaba.

A vádirat szerint S. Kitti augusztus 31-re virradó éjszaka két óra körül határozta el, hogy megöli a nevelőapját. Kivette a férfi csőre töltve tárolt pisztolyát a szekrényből, és közvetlen közelről fejbe lőtte az alvó embert. Előző este a nevelőapa telefonon arra utasította élettársát, a másodrendű vádlottat és nevelt lányát, hogy takarítsák ki a lakást. Mivel az élettárs késő esti hazaérkezéséig nem végeztek, ezért folytatták a takarítást, a férfi pedig éjjel egy óra körül lefeküdt. A vádirat szerint a gyilkosság egy órával később történt.

A lány édesanyja ezalatt a konyhában tartózkodott. Az asszony és a lánya megbeszélték, hogy hívnak valakit, aki segít elrejteni az áldozatot. A holttestet időközben áthúzták a másik szobába, hogy a kisebbik lány nehogy meglássa halott apját. Tanúvallomások szerint felmerült, hogy a holttestet a Drávába dobják, vagy a kertben elássák. Ezt azonban nem tudták véghezvinni, mert a hajnali órákban segítségül hívott fiatalember - a férfi által bérelt kocsma egyik alkalmazottja - ezt nem vállalta.

S. Kitti maximum öt év, anyja halmazati büntetésként akár hét és fél év szabadságvesztéssel sújtható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK