A rovásírás órán pihenhetnek a képviselők

Sátoraljaújhely fideszes polgármestere tagadja, hogy a helyi képviselőknek kötelező lenne megtanulniuk az ősi magyar rovásírást. Szamosvölgyi Péter polgármester az [origo]-nak elmondta: pusztán annyiról van szó, hogy a vállalkozóknak és képviselőknek tartott uniós előadássorozatba beillesztenek egy-két órát az ősi magyar kultúráról.

Több média is arról számolt be,  hogy a sátoraljaújhelyi képviselőknek kötelezővé tették, hogy megtanulják az ősi magyar rovásírást. A város fideszes polgármestere ezzel szemben azt állítja, hogy csak egy-két rövidebb óra lesz az ősi magyar kultúráról. A helyi képviselőknek és vállalkozóknak szóló EU-tanfolyam során tartják majd meg ezeket az órákat is.

"Nem eretnek gondolat ez. Ha az Európai Unió Magyarország jövője, akkor ez egy csapat, tehát keresnünk kell az összetartó értékeket. Ezek pedig a nemzeti értékek" - magyarázza a polgármester, hogy miért van szükség rovásírásórákra. Szamosvölgyi Péter szerint előtérbe kerültek az EU-felkészítések, ugyanakkor háttérbe szorultak a magyar értékek. "Nehogy a mosdóvízzel kiöntsük a gyereket is" - mondja a város vezetője.