Megint eltűnt Kisbandi

Az alvilág bankárjaként elhíresült Kisbandi megint eltűnt, miután legalább félmilliárd forintot gyűjtött össze. Állítólag Lakatos András az éjszakai élet két rivális csoportja egyikének megbízásából nyúlta le a pénzt a másik társaságtól - írja a Népszabadság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékesei megerősítették a hírt, a múlt héten ismét eltűnt Lakatos András, alvilági nevén Kisbandi. A ’90-es évek közepén takarékszövetkezet-alapítási tevei miatt az "alvilág bankárja" gúnynéven emlegetett Lakatos korábban - az alvilágban terjedő hírek szerint - legalább félmilliárd forintot gyűjtött össze "egy bomba üzlet" ígéretével az éjszakai élet befolyásos személyiségeitől. Volt, aki közel százmilliót bízott rá, a legtöbben néhány milliót adtak. A rendőrség bízik abban, hogy Kisbandi néhány héten belül hazatér, és rendezi tartozásait - írja a Népszabadság.

Kisbandi először 1996 októberében tűnt el, hasonlóan rejtélyes körülmények között. Akkor állítólag a fővárosi éjszaka akkori erős embereitől olajüzletekre gyűjtött hárommilliárd forinttal távozott. Eltűnése után néhány héttel kirobbant "az alvilág robbantásos-leszámolásos belháborúja", amit hosszú ideig rendőrségi körökben is az ő számlájára írtak. Amikor 2000. június 9-én az FBI ügynökei elfogták Floridában, a miami börtönből a Népszabadságnak adott első telefoninterjújában tagadta, hogy milliárdokkal távozott volna az országból. Az ő verziója szerint orosz bűnözők biztatására minden idők legnagyobb drágakőüzletére gyűjtött, de a pénzt megbízói elvettek tőle. Szerinte, ha 1999 októberében nem menekül el az országból, őt is kivégezték volna.

Lakatos elfogása és hazahozatala után szóba sem került alvilági bankári múltja, sem a robbantásos bűncselekmény-sorozatban játszott esetleges szerepe, csak az 1996-ban elkövetett csalásaiért kellett bíróság elé állnia.

A lap szerint a legújabb akció azért is aggasztja a rendőrséget, mert három hete a Balaton-parton véres verekedés robbant ki a hazai alvilág két vezéralakja között, akik azóta megüzenték egymásnak, hogy párviadaluknak nincs vége. A rendőrség bandaháborútól tart, aminek az esélyét növeli, hogy Kisbandi a hírek szerint csak az egyik tábor tagjaitól gyűjtött pénzt a "nagy üzletre". Sokak szerint Lakatos megbízást teljesített, amikor "pár százmillióval lehúzta" az egyik tábort, s emiatt csak tovább nőtt a pénztelenség miatt amúgy is feszült hangulat a fővárosi éjszakában - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK