Gyurcsány Ferenc lehet az MSZP jövendőbeli Győr megyei elnöke - tudta meg a Magyar Hírlap. A sportminiszter elmondta, hogy a múlt hét közepén keresték meg a győr-moson-soproni szervezet vezetői, de a felkérésre még nem adott választ. Az MSZP egyes körei attól tartanak, hogy a megyei elnökség egy lépés Gyurcsány célja felé, hogy a párt elnöke legyen. Ezt azonban a miniszter butaságnak nevezte.

AZ MSZP Győr megyei elnöke, Kun András az esetleges távozásáról szóló hírt nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Magyar Hírlapnak. Arról azonban nem értesült, hogy a tisztségre a sportminiszter "jelentkezett" volna.

"Nem én ambicionáltam a Győri megyei elnöki posztot, hanem a helyiek kerestek meg. Azt kérdezték tőlem, ha úgy adódik, a közeli hetekben várható elnökválasztáson elvállalnám-e a jelölést" - közölte Gyurcsány Ferenc, aki azt is hozzátette, hogy addig nem tud választ adni a kérdésre, amíg nem tárgyalt a megye jelenlegi vezetésével és a helyi alapszervezetekkel.

Egyes, nevük elhallgatását kérő szocialisták attól tartanak, hogy a megyei elnökség csak egy állomása lesz Gyurcsány Ferenc "hatalomátvételének". A politikus távlati célja az MSZP elnöki pozíciója lenne. Gyurcsány ezt azonban butaságnak minősítette. "Távlati célom, hogy jó apa, jó férj és jó miniszter legyek, mert számomra ezek a fontos dolgok" - mondta a Magyar Hírlapnak.