Négy ember rosszul lett, miután klórgáz szivárgott a Thermal Hotel Héliában csütörtök reggel. Az épület légterébe egy technológiai meghibásodás után került a nagy mennyiségű mérgező gáz.

A Thermal Hotel Héliában történt reggeli klórgáz-szivárgást követően négy embert szállítottak kórházba - mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője. A tűzoltóságra csütörtökön reggel, kevéssel kilenc óra előtt érkezett a riasztás, hogy klórszagot éreznek a Thermal Hotel Héliában - közölte Molnár Péter, a Tűzoltóság Országos Parancsnokságának szóvivője.

A szálloda személyzete a tűzoltók kiérkezése előtt kiürítette az épületet. Molnár Péter közölte, hogy az épület légterébe egy technológiai meghibásodás miatt került nagy mennyiségű klórgáz. A hibát rövid időn belül elhárították, így a szivárgás még délelőtt megszűnt. A tűzoltóság beavatkozására nem volt szükség. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta: a mentők két férfit és két nőt az Erzsébet Kórház Toxikológiai osztályára szállították megfigyelés céljából, mert reggel belélegezték a klórgázt.