Medgyessy egyelőre nem találkozik Áderral

2004.09.01. 19:53

Medgyessy Péter minszterelnök egyelőre nem találkozik Áder János Fidesz frakcióvezetővel. Áder korábban azért kért találkozót Medgyessytől, hogy a miniszterelnök bezsámolhasson neki az SZDSZ állítólagos korrupciós ügyeiről. Ugyanakkor a kormányszóvivő közölte, hogy nem hozzák nyilvánosságra az M6-os autópályát ugyanis az nem a miniszterelnök felelősségi körébe tartozik.

Medgyessy Péter miniszterelnök külföldi elfoglaltságai miatt nem tud a héten találkozni Áder Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével, erről levélben tájékoztatta az ellenzéki politikust - mondta Gulyás Erika kormányszóvivő szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

 

"Azt jeleztük ebben a levélben, illetve kabinetfőnök úr, hogy az elkövetkező napokban miniszterelnök úr biztos nem tud időt szakítani erre a személyes találkozóra, későbbi időpontban azonban vissza lehet térni a kérdésre" - közölte a szóvivő egy újságírói kérdésre a levélről. Hangsúlyozta, hogy a miniszterelnök az elkövetkező napokat a jövő hét közepéig külföldön, nemzetközi programokkal tölti.

 

Áder János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedden írott levelében közölte, még a héten találkozni akar Medgyessy Péterrel, hogy az SZDSZ korrupciós ügyeire vonatkozó kormányfői állításokat megalapozó tényekről érdeklődjön.

 

Egy másik kérdésre a kormányszóvivő azt válaszolta, hogy az M6-os autópálya szerződéseinek nyilvánosságra hozatala nem Medgyessy Péter felelősségi körébe tartozik, mivel azokat Csillag István gazdasági miniszter írta alá.

 

Fónagy János fideszes politikus szerdán arra kérte Medgyessy Péter leköszönő kormányfőt, hozza nyilvánosságra azokat az információkat, amelyek aggályokat ébresztettek benne az M6-os autópálya-tenderrel kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK