Kártérítést kérnek a műtétben meghalt fiú szülei

Vágólapra másolva!
Kártérítést kérnek a kórháztól a mandulaműtét után meghalt négyéves kisfiú szülei. A szülők korábban úgy nyilatkoztak, hogy nem lesz kártérítési igényük, de most azt mondják, hogy az ismerősök meggyőzték őket erről. A kecskeméti kórház csütörtökön elismerte, hogy a kisfiú orvosi mulasztás miatt halt meg.
Vágólapra másolva!

"Nagyon távol áll tőlem ez a dolog, hiszen a pénz nem adja vissza a gyerek életét, de miután mindenki azt mondja, hogy muszáj, a férjemmel (...) és a családdal tegnap este úgy döntöttünk: kártérítést kérünk" - mondta Kvaszné Lentai Erzsébet, a mandulaműtét után meghalt kisfiú édesanyja. Még nem tudják, mennyi pénzt kérnek, ezt az ügyvédre bízzák, ahogy a kártérítéssel, az esetleges perrel kapcsolatban minden más intézkedést is. Jogi képviseletükre egy szegedi ügyvédet kértek fel csütörtökön este, de konkrétumokról eddig még nem beszéltek vele.

"A kórház hivatalosan még nem értesült arról, hogy a szülők kártérítést kérnek, de sajtóhírekből úgy tudjuk, tízmillió forintról van szó" - mondta Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun megyei kórház sajtóreferense. Hozzátette: mivel a biztosító - amelyikkel a kórház szerződést kötött - csak ötmillió forintig fizet, a különbözetet a kórház fogja állni, ha a szakértői vizsgálat megállapítja, hogy orvosi műhiba okozta a kisgyerek halálát. A kórház valószínűleg akkor is felajánl egy összeget a szülőknek, ha a szakértői vizsgálatok esetleg azt állapítják meg, hogy nem orvosi mulasztás, hanem más ok miatt vesztette el a gyermek az életét - közölte.

A kunszentmiklósi négyéves kisfiún garat- és orrmandulaműtétet hajtottak végre a kecskeméti kórházban. A műtétet a múlt hét szerdáján végezték el, a beavatkozás után azonban a kisfiú nem ébredt fel az altatásból. A vizsgálat során kiderült, hogy a légutakba a gyermek orrmandulájának egy szövetdarabja került be, ami elzáródást okozott. A kecskeméti kórház csütörtökön bejelentette, hogy vállalják a felelősséget, elismerték, hogy hibáztak.