A Mazsihisz július 31-én választ új elnököt

Vágólapra másolva!
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) július 31-én választ új elnököt - közölte Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató. A közgyűlésen az egyetlen napirendi pont az elnökválasztás - mondta.
Vágólapra másolva!

A Mazsihisz élén azután vált szükségessé az elnökváltás, hogy a négy évre megválasztott Heisler András június 10-én, két év elteltével lemondott tisztségéről. "Úgy éreztem, hogy a Mazsihisz apparátusa nem támogatja azokat a fejlesztési elképzeléseket, amelyeket én megpróbáltam megvalósítani" - indokolta döntését, amelyet a szervezet aznapi rendkívüli közgyűlésén jelentett be.

Az alapszabály szerint a szervezetnek hatvan napon belül kell új elnököt választania, addig rangidős alelnökként Ledniczky András látja el a megbízott elnöki feladatokat.

A Mazsihisz-elnökválasztás kapcsán a Szombat című folyóirat főszerkesztője, Szántó T. Gábor bejelentette, hogy a közgyűlést megelőzően internetes vitafórumokat rendeznek a szövetség korábbi elnökeinek részvételével. Július 25-én Heisler András, 27-én Tordai Péter, 29-én Feldmájer Péter lesz a vendég.