Az esőzés miatt harminc családot költöztettek ki Tolnában

Vágólapra másolva!
Megmozdultak az esőzés miatt több lakóház falai Tolna megye két településén: két család költözni kényszerül Bátán, Dombóváron pedig huszonnyolc család már el is hagyta az otthonát péntek este.
Vágólapra másolva!

Bátán az Arany János utcában két szemben lévő lakóépület a nagy esőtől omlásnak indult. Sziebert György polgármester elmondta, az egyik család - amelynek a lakásának kidőlt az egyik fala - szombaton, a másik család pedig hétfőn költözik az átmenetileg több év óta üresen álló óvodaépületbe.

Dombóváron az Árpád utca egyik négyemeletes épületében már korábban észlelték, hogy mozognak a falak. A hét elején kiderült, hogy az épület alatt vezetett villamos-kábel mentén beszivárgott víz négy méter mélyen üregessé tette a talajt. A hét elején a vizsgálatok még azt mutatták, sikerül a mozgást megállítani, de a lezúdult eső tovább súlyosbította a helyzetet, ezért a városi védelmi bizottság péntek este 7-kor úgy döntött, hogy két lépcsőházból, 28 lakásból ki kell költöztetni a lakókat, s fél kilencre mindenki elhagyta az épületet. Néhányan rokonoknál, ismerősöknél, a többiek a szakmunkásképző 150 méterre lévő kollégiumának szobáiban töltik az éjszakát és s következő heteket.

Szabó Lóránt, a város polgármestere elmondta, hogy várhatóan három hétig tart a munka, aminek során speciális anyaggal megszilárdítják a talajt, s csak azt követően költözhetnek vissza a lakók. A helyreállítási munkák 10-12 millió forintba kerülnek, s ehhez a város a megyei rendkívüli alapból kér segítséget.