Hivatalvesztéssel sújtották az ukrajnai főkonzult

Vágólapra másolva!
A Külügyminisztérium berendelte állomáshelyéről az ungvári magyar főkonzulátus vezetőjét, és fegyelmi eljárást követően hivatalvesztéssel sújtotta. A vizsgálat megállapította, hogy a misszióvezető vétkesen megszegte köztisztviselői kötelezettségét. A fegyelmi eljárásának oka valószínűleg anyagi visszaélés.  
Vágólapra másolva!

"A Külügyminisztérium soron kívül berendelte állomáshelyéről az ungvári magyar főkonzulátus vezetőjét, és fegyelmi eljárást indított ellene. A vizsgálat megállapította, hogy a misszióvezető vétkesen megszegte köztisztviselői kötelezettségét, és ezért rá a fegyelmi tanács 'hivatalvesztés' fegyelmi büntetést szabott ki" - tájékoztatta a tárca szóvivői irodája hétfőn az MTI-t..

A hivatalvesztéssel sújtott ungvári főkonzul, Szabó Ottó 1999-ben került a Külügyminisztérium állományába, és 2003 óta irányította az ukrajnai magyar főkonzulátust. Az MTI jól tájékozott külügyi forrásból úgy értesült, hogy Szabó Ottó berendelésének és fegyelmi eljárásának oka anyagi visszaélés, ami az ungvári magyar főkonzulátus belső elszámolását érinti.