Szerdáig kell jelentkezni a pótérettségire

Vágólapra másolva!
Ma délután négy óráig kell jelezniük a diákoknak, hogy megismétlik-e a matematika érettségi vizsgát. A diákoknak ott kell jelentkezni, ahol eredetileg is jelentkeztek az érettségire.
Vágólapra másolva!
Gyurcsány kirúgásokat fontolgat érettségi-ügyben/itthon/20050517azerettsegik.htmlÚjraíratják a matekérettségit/itthon/20050511szemelyi.html

Szerdán 16 óráig kell jelezniük a diákoknak, hogy megismétlik-e a matematika középszintű írásbeli érettségi vizsgát. A diákoknak azon a helyen kell a megismételt vizsga kérelmet nyilatkozatban jelezniük, ahol eredetileg is jelentkeztek az érettségi vizsgára. Ha ezt elmulasztják, nem írhatják újra matematika érettségit, és bizonyítványukba az év végi osztályzatuk kerül be.

Az oktatási tárca vezetője május 11-én jelentette be, hogy az előző nap írt matematika középszintű írásbeli érettségi vizsga érvénytelen, mivel a tételek idő előtt nyilvánosságra kerültek. Annak a harmincezer diáknak, akinek a felvételijébe beszámít ez a tárgy, újra kell írnia a matematika érettségit. A többiek eldönthetik, megismétlik a vizsgát, vagy kérik, hogy az év végi osztályzatukat tüntessék fel az érettségi bizonyítványban.