Lapinformáció szerint a Miniszterelnöki Hivatalban is van III/III-as múltú személy. Ezzel kapcsolatban a titkosszolgálatokat irányító politikai államtitkár azt mondta, hogy a rendszerváltás óta minden kormány a szakmai szempontot tekinti elsődlegesnek, amikor valakit alkalmaz.

A Magyar Nemzet címlapján közölte, hogy "Kékesdi L. Gyula, a Kádár-rezsim elhárításának egykori századosa jelenleg a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodájának főosztályvezető-helyetteseként dolgozik". A rendszerváltás előtt állambiztonsági tisztként a nemzeti-népi ellenzék elhárításáért felelt.

Tóth András, titkosszolgálatokat irányító politikai államtitkár azt mondta: "ha valaki a munkahelyi feltételeknek megfelel, akkor alkalmazza a megfelelő szolgálat. Ilyen szempontból a szakmai követelményeknek való megfelelésnek van prioritása, és minden más kérdés ennek alá van rendelve. Ez nem a jelenlegi kormány gyakorlata, az elmúlt 15 évnek a gyakorlata."

Arra a kérdésre, ismerik-e az alkalmazottak korábbi munkahelyeit, az államtitkár annyit mondott: "Azt gondolom, hogy a személyi anyagok minden esetben tartalmazzák az érintett személy korábbi beosztásait." Amikor az MTI arról érdeklődött, tudták-e, hogy Kékesdi III/III-as volt, az államtitkár azt felelte: a főigazgatók kivételével a nemzetbiztonsági állományba tartozók beosztására vonatkozó bármely adat államtitkot képez, ezért a konkrét személyről nem adhat felvilágosítást. Amennyiben az aktív állomány tagjáról információ kerül nyilvánosságra, az titoksértést vethet fel - jelentette ki az államtitkár.