A K&H Bank brókercége, a K&H Equities beadvánnyal fordult a Fővárosi Főügyészséghez. A brókercég szerint az ügy szempontjából fontos nyomozásokat nem végeztek el.

A K&H Equities a közelmúltban beadványt nyújtott be a Fővárosi Főügyészséghez a K&H Bank korábbi vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor, valamint a Betonút Rt. többségi tulajdonosa, Dunai György vonatkozásában - közölte a brókercég pénteken. A cég közleménye szerint a beadványok számos olyan további nyomozást javasolnak, amelyeket nem folytattak le az eredeti nyomozati eljárás során, és amelyek más, súlyosabb következtetéshez vezetnének bizonyos személyek visszaélésben játszott szerepéről.

A K&H Equities közölte, hogy a jogos ügyfélköveteléseket kifizette azon ügyfeleinek, akik a brókercégnél 2003 nyarán feltárt szabálytalanságok érintettjei voltak. A brókercég emellett, mint az ügy sértettje, beadványokat nyújtott be a nyomozó hatóságokhoz annak érdekében, hogy minimalizálja a társaságot ért kárt, védve ezzel jelenlegi ügyfelei és tulajdonosai érdekeit.