Meghalt Eörsi István író

2005.10.13. 8:26

Életének 74. évében csütörtök hajnalban elhunyt Eörsi István, a demokratikus ellenzék kiemelkedő személyisége. Az író egy éve küzdött a leukémiával.

Forrás: [origo]

Meghalt Eörsi István. A súlyos beteg Kossuth-díjas írót, a demokratikus ellenzék kiemelkedő személyiségét csütörtökön hajnalban érte a halál - tudatta családja.

Az író fia csütörtökön az MTI-nek elmondta: édesapja, aki egy évig élt együtt a súlyos betegséggel, 74 éves korában hunyt el leukémiában. Eörsi László szerint édesapja ezalatt az egy év alatt is folyamatosan dolgozott, mind Berlinben, mind Magyarországon, Kaposváron. Nyáron még Párizsban is járt, a betegsége az ősz folyamán hatalmasodott el rajta. A temetésről később intézkedik a család, de fia megjegyezte: "édesapám nem volt temetőjáró típus", ezért már korábban úgy kérte, hogy halála után hamvait szórják szét a temetőben.

Eörsi István személyével egy tiszta, őszinte embert veszítettünk el - mondta Kuncze Gábor az író halálával kapcsolatban. Az SZDSZ elnöke szerint a párt saját halottjának tekinti Eörsi Istvánt.