Megint egyszerre gyűlésezik a Fidesz és az MSZP

Vágólapra másolva!
Megint egyszerre gyűlnek össze Budapesten a Fidesz és az MSZP szimpatizánsai. Csütörtök délután öt órakor a szocialisták a Városligetbe várják híveiket, a nagyobbik ellenzéki párt pedig a Clark Ádám térre vonul.
Vágólapra másolva!

Április 20-án újra egyszerre gyűlésezik a Fidesz és az MSZP a fővárosban. A szocialisták a múlt héten hirdették meg rendezvényüket, amely a Városligetben, a Kós Károly sétányon lesz 17 órakor. Az MSZP és az SZDSZ közös kampányzáróján Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor beszédén kívül különböző fellépőket és zenekarokat is meghallgathatnak majd a szimpatizánsok.

Hétfőn jelentette be Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője, hogy a nagyobbik ellenzéki párt is április 20-án, csütörtökön tart nagygyűlést a Clark Ádám téren, szintén 17 órakor.

Az MSZP a kampány alatt eleinte idegenkedett attól, hogy a Fidesszel egy napon tartson gyűlést Budapesten. Eredetileg április 2-ára tervezték azt a rendezvényüket, amelyet végül az ütközés elkerülése végett egy nappal előrébb hoztak, miután a Fidesz ugyanarra a vasárnapra hívta össze szimpatizánsait.

Az első fordulót követő április 10-i gyűléssel már nem voltak ilyen aggályaik, 16 órára várták híveiket a Batthyány-örökmécseshez, míg ugyanebben az időpontban a Fidesz-szavazók a budai Várban gyülekeztek. A meghívással Gyurcsány ekkor is megelőzte az ellenzék vezetőjét, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnapi beszéde végén jelentette be a gyűlés helyszínét és időpontját, Orbán valamivel később közölte ezeket.