A Fidesznek nem tetszik a BKV-zűrök szakértője

Vágólapra másolva!
Megkérdőjelezte a 4-es 6-os villamosvonal ügyének vizsgálatára megválasztott szakértő alkalmasságát a Fidesz. Képviselőjük szerint gond az is, hogy a BKV fedezi a vizsgálat költségeit.
Vágólapra másolva!

A Fidesz szerint nem független a BKV szabálytalanságainak felderítésével megbízott szakértő. Szálka Miklós, a Fidesz-MKDF frakció képviselője és a BKV felügyelő bizottságának tagja szerint ennek oka az, hogy a két ellenszavazat mellett elfogadott szakértő korábban már dolgozott a BKV-nak, és a vizsgálat költségeit is a közlekedési vállalat fogja fizetni. Ellenvetésül hozta még fel , hogy a vizsgálatra szánt idő túl rövid, és a megbízott nem rendelkezik azokkal a feltételekkel, melyek a vele kötött szerződésben szerepelnek, illetve a főváros felelősségével sem foglalkozik.

A Fidesz egy valóban független szakértő megbízását szorgalmazza, tette hozzá a képviselő a rendkívüli bizottsági ülés utáni sajtótájékoztatón.

Demszky Gábor főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy a villamoscsere és a kidőlt oszlopok ügyében, a mulasztások mértékének és felelősök kilétének megállapítására vizsgálatot rendelnek el. Ígéretet tett arra is, hogy az úszó-Eb idejére a 4-es 6-os vonalán ismét járni fognak a villamosok.

Hogy a kereszttartó huzalok cseréje a Jászai Mari tér és az Oktogon között minél előbb megvalósuljon, az említett villamosvonalon ideiglenes forgalmi rend lépett életbe. Napközben a Jászai Mari térig lehet villamoson utazni, este fél kilenctől reggel ötig azonban csak az Oktogonig jár a 4-es 6-os. Ebben az idősávban az Oktogon és a Moszkva tér között villamospótló buszok szállítják az utasokat.

[origo]/MTI