Csendben ültek a bennragadt politikusok

Vágólapra másolva!
Bennragadt az MTV épületében Juhász Ferenc MSZP-alelnök, Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető és Török Gábor politológus. Ők három órát töltöttek Rudi Zoltán tévéelnök irodájában, és Török szerint felháborító, hogy közben egy rendőr sem jött oda.
Vágólapra másolva!

Három órán keresztül bennragadt az MTV épületében két vezető politikus, Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető, Juhász Ferenc MSZP-alelnök. Velük együtt volt Török Gábor politológus, aki elmondta, "elég félelmetes" volt a hangulat. Miután nem tudtak kijutni az épületből az egyik esti tévéműsor után, különböző helyiségekbe vitték őket. Török kettő óra után az [origo]-nak azt mondta, mint később kiderüült, az elnöki irodába mentek, ahol Navracsiccsal, Juhásszal és Rudi Zoltán tévéelnökkel ültek egészen fél kettőig.

"Csendben ültünk" - mondta Török, aki szerint azért nem szólalhattak meg, mert hallották, hogy folyósón járkálnak az épületbe betört tiltakozók. A politológus szerint elképesztő, hogy míg az ország két vezető politikusa volt az irodában, addig egy rendőr sem jött oda. Saját felelősségükre döntöttek úgy, hogy elhagyják az épületet, nem volt hivatalos kísérőjük. Útközben nem találkoztak tiltakozókkal. Ha összefutottak volna tüntetőkkel, az különösen Juhász miatt lett volna veszélyes - mondta Török, aki szerint fennállt a lehetősége, hogy a politikust akár meg is lincselik.

A politológus úgy véli: "katasztrófa, ahogy a védelmi egységek ellátták a feladatukat". Bár hozzátette, nem az intézkedő rendőrök hibája, ami történt, hanem a felelős vezetőké. Rendőrök elmondták neki, hogy ők maguk is féltek. Az MTV elnöki irodájában közel három órát töltött el a két politikussal és Rudi Zoltánnal. Ez alatt végig nézték a tévét - igaz, közben az MTV adása megszakadt -, és kérdezgették egymást: "ugye nem igaz, hogy ég a tévé?" - idézte fel Török Gábor. A politológus elmondta, Navracsics és Juhász is beszélgettek egymással, "de nem kötöttek nagykoalíciót". Török Gábort végül Navracsics vitte haza, a kocsiját ugyanis kénytelen volt otthagyni.