A Fidesz nyerte az időközi szavazást is

Vágólapra másolva!
A fideszes Horváth Zsolt nyerte az előrehozott országgyűlési választást Veszprém 6. körzetében vasárnap. A választókerületben azért kellett az önkormányzati választással egy időben időközi szavazást is tartani, mert az áprilisban megválasztott Horváth Balázs júliusban elhunyt.
Vágólapra másolva!

Vasárnap előrehozott országyűlési választást tartottak Veszprém 6. körzetében, hogy betöltsék a júliusban elhunyt Horváth Balázs megüresedett helyét. A rendszerváltás utáni első belügyminiszter és egykori MDF-alapító utoljára Fidesz-jelöltként indult.

A választókerületben nem kell második fordulót tartani, 56,21 százalékos részvételi arány mellett a szavazatok 61,82 százalékát szerezte meg a fideszes Horváth Zsolt, aki most vállal először politikai szerepet. A sportmenedzser és jogász végzettségű férfi korábban, 14 éven át szerkesztő-műsorvezetőként dolgozott a helyi tévénél.

Az MSZP-SZDSZ közös jelöltjére, Katanics Sándorra a választók 34,73 százaléka voksolt, a Magyarországi Zöld Párt elnöke, Medveczki Zoltán pedig 3,46 százalékkal végzett a harmadik helyen.