Gyurcsány megússza, de hitelessége kétséges marad

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Eltűnsz egy időre a nyilvánosság elől, a reformok magyarázatát is inkább a minisztereidre hagyod. Ahogy a Fidesz által szervezett megmozdulások egyre jobban kezdenek ellaposodni, újra megjön a hangod. Bár október 23-án még egyszer utoljára felerősödnek a kormányellenes érzelmek, utána szépen lassan elülnek az indulatok, és minden folytatódhat ott, ahol szeptember közepén abbamaradt.

Bár továbbra sem érzed kötelességednek, hogy bocsánatot kérj a hazugságos balatonőszödi beszédért, amivel Sólyom szerint morális válságba sodortad az országot, ezzel már egyáltalán nem törődsz. Emiatt viszont újra és újra szemedre vetik majd, hogy nem rendezted megfelelően az alapkérdéseket, amelyeket az államfő szerint is kikerülsz.

Ha a tiltakozások kezdete óta eltelt időt jól használtad fel, akkor meggyőztél elég helyi pártvezetőt, hogy eséllyel indulj az MSZP elnöki székéért is, és még lesz három éved arra is, hogy meggyőzd a választókat: megszorítás és botrány ide vagy oda, 2010-ben is érdemes rád és az MSZP-re szavazni.

Ezt megúsztad, de nem sokon múlott, hogy belebukj.

(Ez a cikk az [origo] politikai szerepjátékának része, amelynek lényege, hogy eljátszik a különböző lehetőségek gondolatával. A játék kezdőoldalára ide kattintva juthat el.)