Életfogytiglanra ítélték a baltás gyilkost

Vágólapra másolva!
Legkorábban harminc év múlva szabadulhat az a 42 éves férfi, akit csütörtökön életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt a bíróság. A vádlott egy 94 éves asszonyt gyilkolt meg különös kegyetlenséggel.
Vágólapra másolva!

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Somogy Megyei Bíróság csütörtökön azt a 42 éves férfit, aki a múlt év tavaszán Nagyszakácsiban, különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy 93 éves asszonyt.

A bíróság a nem jogerős ítéletben azt is kimondta, hogy a vádlott legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A baltás gyilkosságként elhíresült bűncselekmény elkövetője többször segédkezett kisebb-nagyobb ház körüli munkákban az idős asszonynak, akitől ezért fizetséget kapott. A férfi ekkor figyelte ki, hogy munkaadója hol tartja a megtakarított pénzt, s elhatározta, hogy megszerzi azt.

Egy éjjel belopózott a házba, az idős asszony azonban megzavarta. Ekkor a férfi a nála lévő baltával többször rácsapott, ráugrott a mellkasára, majd egy párnával megfojtotta áldozatát. Az ügyben a Pécsi Táblabíróság hoz jogerős ítéletet.