Befejeződött a demonstráció az örökmécsesnél

Vágólapra másolva!
A magyar és a székely himnusz eléneklését követően a megadott határidőig, este 9 órára befejeződött a Batthyány-örökmécsesnél tartott kormányellenes demonstráció, az alig száz tüntető hazatért.
Vágólapra másolva!

Az este folyamán az Aulich utca elején egy személyautó tetejéről, melyet szónoki emelvénynek építettek ki, Takács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik vezetője szólt az egybegyűltekhez és elmondta, hogy azért maradt távol hétfőn a demonstrációtól, mert a november 25-re tervezett alkotmányozó nemzetgyűlést készíti elő, és ezzel cáfolta, hogy kizárták volna a Kossuth téri tüntetést szervező bizottságból. Beszédében kitért arra, hogy a rendőrség október 23-án azért távolította el őket a térről, mert tudomásukra jutott a rendőröknek, hogy "transzparenserdőt készítettek" a világ vezetői számára, hogy tudassák milyen politikai elnyomásban élnek az emberek Magyarországon.

Gonda László, akit az este folyamán közfelkiáltással ügyvivővé neveztek ki, elmondta azt is, hogy bankszámlát szeretnének nyitni, hogy az összegyűlt adományokat ezen vezessék és ne érje vád őket, hogy elsikkasztják a kapott pénzt.

A Batthyány-örökmécsesnél hétfőn kezdődött demonstráció két napja alatt közel 200 ezer forint adományt szedtek össze, melyből a hangosítást fedezik, illetve hozzájárulnak azoknak az embereknek a költségeihez, akiknek értékeit a rendőrség a Kossuth tér kiürítése során lefoglalta. Arra kérték a tüntetőket, hogy szerdán, mindenszentek napján, mindenki virággal és mécsessel érkezzen a Batthyány-örökmécseshez és emlékezzenek az '56-os forradalom áldozataira. A demonstráció befejeztével néhányan átmentek a Kossuth térre, majd ők is hazatértek.