Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A magyarok a legelégedettebbek a rendőrökkel

Vágólapra másolva!
Egy nemzetközi vizsgálat szerint a magyarok a legelégedettebbek a rendőrök munkájával. A felmérésben részt vevő 13 poszt-szocialista országban, általában kedvező a rendőrség megítélése, a megkérdezettek közel fele nem lát kivetnivalót a rendőrség munkájában.
Vágólapra másolva!

A magyarok 69 százaléka elégedett a rendőrség bűnüldöző munkájával - derül ki a TÁRKI felméréséből. Ez a legmagasabb arány az összes vizsgált országhoz képest. A felmérésben részt vevő 13 poszt-szocialista országban, általában kedvező a rendőrség megítélése, a megkérdezettek közel fele nem lát kivetnivalót a rendőrség munkájában. Magyarországhoz hasonlóan kedvező a rendőrség megítélése Romániában, Bulgáriában, Fehéroroszországban és Lengyelországban is. Két országban viszont nagyon rossz a lakosság véleménye a rendőrségről: Oroszországban és Ukrajnában.

A magyarok elégedettsége nem kirívó, a megkérdezett országok lakói általában elégedettek a rendőrökkel - mondta az [origo]-nak Sik Endre, a TÁRKI munkatársa. A rendőrség munkájára vonatkozó kérdés egy nagyobb kutatásban szerepelt, a témával kapcsolatban részletesebb elemzés nem készült. Ugyanakkor, már korábbi felmérésekből is kiderült, hogy a magyarok inkább elégedettek a rendőrökkel, nincsenek ellenükre az ellenőrzések, razziák sem - mondta Sik Endre. Általában a fiatalok és a kisebbségekhez tartozók kedvelik kevésbé a rendőröket - tette hozzá.

Rablás vagy betörés áldozatává a családok 18 százalékában vált valaki az elmúlt évben. A legtöbben Csehországban számoltak be arról, hogy a családjukban valaki bűncselekmény áldozata lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez