Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő Brighton közel áll ahhoz, hogy megszerezze Fabian Hürzelert, a Bundesligába idén visszajutott St. Pauli vezetőedzőjét.

A 31 éves edző az idei szezonban megnyerte a csapatával a Bundesliga 2-t, ezzel a St. Pauli 13 év után jutott vissza a legmagasabb osztályba. Ha a két klub között létrejön a megállapodás, Fabian Hürzeler a Premier League történetének legfiatalabb edzőjévé lesz. 

A Texasban született német szakember a Bayern München akadémiáján nevelkedett, de nem futott be komoly pályafutást, így ráfeküdt az edző tanulmányaira.  Hürzeler 2018-ban először a német U18-as, majd később az U20-as válogatottnál kezdett dolgozni segédedzőként, majd 2020 augusztusában került be a St. Pauli szakmai stábjába. 

Két évvel később, 29 évesen lett az első csapat edzője, amikor 2022 decemberében kirúgták Timo Schultzot. Amikor Hürzeler átvette a St. Pauli irányítását, a kikötővárosi csapat csak a jobb gólkülönbségének köszönhetően nem állt kieső helyen a Bundesliga 2-ben, végül az új edző remeklésének köszönhetően a szezon végén az ötödik helyen zárt a csapat. 

FC St. Pauli - VfL Osnabrück
Fabian Hürzeler másfél év alatt csodát tett a St. Paulival
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A St. Pauli erre a sikerre építkezett és az idei szezonnak a bajnokság nagy esélyeseként vágott neki. Hürzeler együttese végül az élen végzett, és 13 év után visszajutott a Bundesligába, ez pedig felkeltette a Brighton figyelmét. 

A Premier Leaue-ben szereplő csapat üzletpolitikájában nagy szerepe van a tehetséges focisták felfuttatásának, de nem csak a játékosok, hanem szakemberek között is kiszúrják a tehetségeket, akiket aztán később komoly pénzért lehet értékesíteni. 

Jó példa erre a Graham Potter, aki 2019 és 2022 között irányította a Brighton csapatát, és olyan jó munkát végzett, hogy 2022 szeptemberében a Chelsea 23 millió euróért vásárolta ki a szerződéséből. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről