Feljelentést tesz a Fidesz az MSZP-adatbázis miatt

Vágólapra másolva!
Jogosulatlan adatkezelés miatt feljelentést tesz a Fidesz a rendőrségen az MSZP szolnoki szervezeténél készített illegális adatbázis miatt. A szocialisták pénteken elismerték, hogy a párt szolnoki irodájában dolgozó egyik aktivista munkája során illetéktelen adatkezelést végzett.
Vágólapra másolva!

A Fidesz Új Demokrácia Központja jogosulatlan adatkezelés miatt feljelentést tesz a rendőrségen az MSZP szolnoki szervezeténél készített illegális adatbázis miatt - jelentette be hétfőn Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője.

Közölte: a központ arra kéri a rendőrséget, hogy vizsgálja ki az ügyet és állapítsa meg, kit terhel a felelősség. A Fidesz egy helyi televíziós társaság felvétele alapján állította, hogy a szolnoki MSZP-irodán számítógépes adatbázisban tárolták azok személyes adatait, akik ajánlószelvényükkel támogatták a szocialisták jelöltjeit.

Az MSZP pénteken délután ismerte el, hogy a párt szolnoki irodájában dolgozó egyik aktivista munkája során illetéktelen adatkezelést végzett. Csák László, az MSZP városi elnöke ezért munkatársa személyes felelősségre vonását kezdeményezte, valamint hozzátette, az illetéktelenül kezelt adatokat megsemmisítették. A szolnoki MSZP elnöke az illegális adatok forrásáról nem tudott felvilágosítást adni - közölte korábban az MTI.