Választási csalást gyanít a Fidesz

Vágólapra másolva!
Választási csalásokra gyanakszik a Fidesz. Szijjártó Péter, a párt szóvivője azt mondta, hogy tömeges törvénysértésekről és kampánycsendsértésekről érkeztek bejelentések a Fidesz Demokrácia Központjához. Az MSZP és az SZDSZ visszautasította a rájuk vonatkozó vádakat.
Vágólapra másolva!

A Fidesz szóvivője szerint az MSZP körsms-eket adott ki vasárnap, melyben választási részvételre buzdították az embereket. Emellett az egyik kereskedelmi televízió kampánycsendsértést követett el azzal, hogy egy kvízműsorban Gyurcsány Ferenc volt a megfejtés - mondta Szijjártó.

A Fidesz szerint az SZDSZ is kampánycsendet sértett, mert a Liberálisok háza, a szabad demokraták kampányközpontja a hétvégén is nyitva volt. A Fideszhez érkeztek bejelentések láncszavazásról a XVI., a XIX. kerületből, Mátészalkáról, Esztergomból és Egerből is.

Emellett arról is kaptak tájékoztatást, hogy több településen tömegesen szállították a választókat. Ezt Szijjártó szerint Hollókőn, Füzesabonyban, Erdőkertesen, Bercelen tapasztalták.

Az MSZP és az SZDSZ részéről cáfolták a Fidesz által felhozott vádakat. Lendvai Ildikó (MSZP) azt mondta, hogy az OVB-hez nem futott be több jelzés, mint korábban. Szerinte nagy különbség, hogy az állítólagos visszaélésekről szóló bejelentések az OVB-hez vagy pedig a Fideszhez jutottak el.