A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet meglepő akciót indított: azok jelentkezését várják, akik ott voltak augusztus 27-én abban a kazincbarcikai diszkóban, ahol a rendőrség átfogó razziát tartott. A jogvédő szervezet jogi lépéseket tervez a hatóságok ellen, és felhívásában ehhez keres szemtanúkat.

A Tasz az augusztus 27-én, hajnalban Kazincbarcikán végrehajtott diszkórazzia szemtanúinak jelentkezését várja. A Kazinbarcikai Rendőrkapitányság többek között a megyei Munkaügyi Főfelügyelőség és a Vám- és Pénzügyőrség munkatársaival közösen átfogó ellenőrzést tartott Kazincbarcika fiatalok által egyik leginkább látogatott szórakozóhelyén. Az ellenőrzés elsődleges célja a kábítószerrel való visszaélések kiszűrése és ellenőrzése volt. Az akcióban 350 embert igazoltattak, és 20 személyt állítottak elő "kábítószer fogyasztására utaló jelek" miatt.

A Társaság a Szabadságjogokért az akció ellen jogi lépéseket tervez.  Ehhez várják azok jelentkezését, akik augusztus 27-én jelen volt azon a szórakozóhelyen, amelyen a rendőrség rajtaütött.
 
 
A Tasz álláspontja szerint az ilyen akciók nem szolgálják a Nemzeti Drogstratégiában lefektetett drogprevenciós célokat. A szórakozóhelyeken szabadidejüket töltő állampolgárokat nem szabad a kábítószerek, vagy kábítószer-kereskedők elleni küzdelem puszta eszközének tekinteni. A békésen szórakozó fiatalok elleni ilyen fellépés nem csupán hatástalan, rendkívül költséges és megalázó eljárás, de jogszerűtlen is - áll a szervezet felhívásában.