Leválhat Magdolna-völgy Piliscsabáról

2006.09.24. 20:28

Érvényes és eredményes volt a vasárnapi véleménynyilvánító népszavazás a Pest megyei Piliscsabához tartozó Magdolna-völgyben, ahol azt kellett eldönteni, hogy a településrész le kíván-e válni a községről vagy sem - közölte a választási bizottság elnöke.

Érvényes volt a véleménynyilvánító népszavazás a Piliscsabához tartozó Magdolna-völgyben. A választók arról mondtak véleményt, hogy a településrész le kíván-e válni a községről. Az 500 lakosú településrészen 241-en járultak az urna elé, ami a jogosultak 70,8 százalékát jelenti, ennek megfelelően érvényes volt a népszavazás.

Mivel a szavazók többsége - 194 - a leválás mellett döntött, így eredményes is a szavazás. A törvény szerint ennek alapján az önkormányzati testület foglal majd állást, és az így kialakított javaslattal együtt a leválási szándékról a dokumentumot megküldik a területfejlesztési és önkormányzati miniszternek. Ő pedig javaslattétellel a köztársasági elnökhöz továbbítja a leválási szándékról szóló dokumentumot. A szabály szerint azonban legközelebb a 2010-es választáson válhat el Magdolna-völgy Piliscsabától.

Jelenleg Pest megyében 186 települést tartanak számon, s amennyiben Magdolna-vögy önállóan folytathatja az életét, ez lesz a megye 187. települése.