Az Alkotmánybíróság előtt a kamatadó

Vágólapra másolva!
A biztosítások adókedvezményének szabályozásával és a kamatadó kérdésével folytatja jövő hét elején a Gyurcsány-csomag elemeinek tárgyalását az Alkotmánybíróság. A testület folyamatosan, soron kívül tárgyalja a megszorításokkal kapcsolatos 50 beadványt. A testület eddig nyolc határozatot hozott a csomaggal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Az Alkotmánybíróság (Ab) hétfői és keddi ülésén folytatja a Gyurcsány-csomagot támadó indítványok tárgyalását - közölte a testület sajtófőnöke, Sereg András az MTI-vel szombaton. Kedden napirendre kerül az élet- és nyugdíjbiztosítások adókedvezményével kapcsolatos szabályozás és a kamatadó alkotmányosságának vizsgálata.

Sereg András korábban az MTI-nek elmondta: a Gyurcsány-csomag alkotmányosságával kapcsolatban csaknem ötven beadvány érkezett az Ab-hoz. Soron kívüli eljárásban eddig már nyolc ügyben született döntés. A tavalyi év utolsó teljes ülésén, december 19-én az elvárt társasági adóval kapcsolatos indítványok tárgyalását kezdték meg az alkotmánybírák. Előreláthatólag további huszonöt határozat készül majd a parlament által nyáron elfogadott Gyurcsány-csomaggal összefüggésben - közölte a sajtófőnök.

A Gyurcsány-csomagot támadó indítványok mellett az Ab a rendőrségről szóló törvény, valamint a büntetőeljárásról szóló jogszabály egyes rendelkezéseinek alkotmányosságát megkérdőjelező beadványokkal is foglalkozik.