Lefújták a túlmagyarázott buszvásárlást

Vágólapra másolva!
Visszavonta Alfa Busz Kft a BKV busz tenderére benyújtott pályázatát - közölte vasárnap a cég. Korábban a Heti Válasz azt írta: a BKV vezérigazgatójának, Antal Attilának a fia fizetést kapott a pályázatra egyedüliként jelentkező cégtől. Antal szerint a fia mindössze raktárosként dolgozott annál a cégnél, amelyik alvállalkozója volt az Alfa Busznak. A hetilap ezt vitatja.
Vágólapra másolva!

Az Alfa Busz Kft. a politikai támadások miatt visszavonja a BKV Zrt. csuklósbusz tenderére benyújtott pályázatát - jelentett be vasárnap a társaság. A vállalat a céget ért méltatlan, minden szakmai alapot nélkülöző politikai támadások és rágalmak miatt hozta meg döntését - olvasható a közleményben.

A BKV autóbuszparkja fiatalítására vásárolt volna nyolcvan darab 4-5 éves, környezetkímélő járművet. Az érdeklődők közül azonban csak a Volvóval szoros kapcsolatban álló székesfehérvári Alfa Busz Kft. tett ajánlatot.

A Heti Válasz legújabb számában azt írta: a BKV vezérigazgatójának, Antal Attilának a fia havi fizetést kap attól a cégtől, amely egyedüliként pályázott a tenderre. A BKV sajtóosztálya ugyanakkor még aznap közölte, hogy a sajtóhíresztelésekkel ellentétben a BKV vezérigazgatójának fia soha nem állt az Alfa Busz Kft. alkalmazásában.

Demszky Gábor főpolgármester azonban csütörtökön levélben kérte városüzemeltetési helyettesét, hogy vizsgálja ki, milyen körülmények között zajlik a használt buszok beszerzése.

"A fiam soha nem volt alkalmazottja az Alfa Busz Kft.-nek. Egy olyan cégnél dolgozott, amelyik alvállalkozója az Alfa Busznak" - jelentette ki a FigyelőNet-nek adott, pénteken megjelent interjúban a BKV vezérigazgatója. A fiamnak soha nem volt köze döntéshozói pozíciókhoz, logisztikai munkatárs, "de úgy is mondhatnám, hogy raktáros" - közölte Antal Attila, aki azt is elmondta: fia 2006 végétől 2007 végéig dolgozott az Alfa Busz alvállalkozójánál.

A Heti Válasz erre reagálva azt írta: noha Antal Attila egy alvállalkozást jelölt meg a fia munkáltatójaként, valójában arról van, hogy a vezérigazgató fia, Antal Zsolt saját családi cégén keresztül számlázott az Alfa Busznak. A hetilap ennek tisztázása érdekében az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez fordult, azt kérve, vizsgálják meg, hogy az Alfa Busz Kft. "színlelt szerződés" keretében foglalkoztatta-e Antal Attila fiát, Antal Zsoltot.