Nyomozást rendelt el a rendőrség a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. egyik volt munkatársának a kijelentései miatt. A volt parkolóőr azt állította: parkolási díj helyett fix díjat szedtek mintegy ezer autóstól, és ebből feletteseiknek is juttattak.

Elrendelte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a parkolóőrök zsebre bírságolási ügyében - közölte kedden a rendőrség. A nyomozást vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indították ismeretlen tettes ellen.

Hétfőn belső vizsgálat indult a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél egy volt parkolóőr kijelentései miatt, aki nyolc társával együtt azt állítja: parkolási díj helyett fix díjat szedtek mintegy ezer autóstól, és ebből feletteseiknek is juttattak.

Az ügyről először a Blikk számolt be múlt pénteki számában. A lapnak a volt parkolóőr egy mintegy ezer autót tartalmazó listát adott át, amelyen a rendszámokat és a tulajdonosok telefonszámát is feltüntették. Állítása szerint a tulajdonosok ahelyett, hogy parkolójegyet váltottak volna, ötszáz forintot adtak a parkolóellenőröknek.

A Blikk akkor megkereste a cég vezetőjét, Rusznák Imrét, aki azt mondta: minderről fogalma sem volt. A Zoom.hu pedig arról számolt be, hogy a hírportál birtokába került egy hangfelvétel, amely szerint Rusznák Imre ügyvezető igazgató is tudott a százmilliós vesztegetésekről, mégsem tett rendőrségi feljelentést.