Esernyő helyett használt autókat okolnak a dugókért

Vágólapra másolva!
A főváros legtöbb útja bedugult az esős idő és a nagyszabású építkezések miatt hétfő reggel, a forgalom csak a déli órákban apadt a normális szintre. A kora reggeli forgalom elől két autópályát is lezártak balesetek miatt: az M1-esen egy gázolajat szállító kamion fordult keresztbe Tatabányánál, itt mindkét irányban órákig állt a sor, míg az M5-ösön Szeged felé zárták le az autópályát egy árokba borult teherautó miatt. 
Vágólapra másolva!

Az Útinform információi szerint a déli órákban az M0-s körgyűrűn több kilométeres torlódás alakult ki több helyen, az M5-ös felé a 25. kilométernél egy karambol, az M1-es felé a csepeli lehajtónál pedig egy leállt kamion miatt duzzadt fel a forgalom.

A Fővinform tájékoztatása szerint a reggeli órákban Budapesten szinte mindenhol dugó volt az utakon, a bevezető útvonalak, illetve a belváros útjai és hídjai is bedugultak. A kivételesen rossz állapotokhoz hozzájárult az iskolakezdés miatt megnövekedett forgalom és az is, hogy az eső miatt többen vitték magukkal autójukat esernyő helyett - mondta az [origo]-nak Pongrácz Dániel, a Fővinform munkatársa.

Az eső néhány koccanásos balesetet is okozott a fővárosban, de a déli órákra a rendkívüli forgalom alábbhagyott, visszaállt az utak megszokott, hétköznapi telítettsége. A forgalmasabb részeken, az Astoria, a Múzeum körút, a Szent Gellért tér, illetve a Lágymányosi híd környékén azonban továbbra is lassú a haladás. A négyes metró és a budai főgyűjtő csatorna építési munkálatai továbbra is tartósan lassítják a forgalmat az érintett területeken - mondta Rosta Mariann, a Fővinform vezetője.

Az autópályák is befagytak

Felborult egy kamion az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Tatabánya közelében. Az autópályát körülbelül 11 óráig teljes szélességében lezárták - közölte a rendőrség hétfőn kora reggel. A teherautó a hajnali órákban Budapest felé haladt, amikor átcsúszott a pálya másik oldalára, ahol felborult. A balesetben nem sérült meg senki, az úttestre viszont mintegy kétszáz liter gázolaj folyt ki - mondta Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Teljes útzárat vezettek be az M5-ös autópálya Budapestről kivezető szakaszán Szeged felé is, mert árokba borult egy kamion hétfő reggel - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A nyergesvontató nyolc óra előtt borult az árokba az M5-ös autópálya 17-es kilométerénél. A műszaki mentés idejére teljesen lezárták a sztráda Szeged felé tartó sávjait - mondta a sajtóügyeletes. A balesetben senki nem sérült meg, arról sincs információ, hogy a kamion veszélyes anyagot szállított volna - tette hozzá.