Újraélesztették az öngyilkos 16 éves tolvajt

2008.10.12. 23:03

A rendőrök élesztettek újra egy 16 éves fiút, akit táskalopásért vittek be a fogdába Lentiben. A fiú ekkor felakasztotta magát a derékszíjára. Jelenleg kómában van, a Zala megyei kórházban ápolják.

A rendőrök élesztették újra azt a 16 éves fiút, aki a lenti rendőrkapitányság előállító helyiségében kísérelt meg öngyilkosságot. Az öngyilkossági kísérlet még október 7-én történt, a Zala megyei rendőrkapitány, Tiborcz János most először nyilatkozott a történtekről. A fiú kómába került, a Zala Megyei Kórház intenzív osztályán ápolják.

A fiú azért került az előállító helyiségbe, mert a lenti temetőből egy asszony arról tett bejelentést, hogy két fiatal ellopta a táskáját. A helyszínre érkező rendőrök már a közelben megláttak két fiút, egyikük a rendőrök érkezésére az út menti kukoricásba menekült, a másik fiatalt pedig tanúként a kapitányságra szállítottak. Az elmenekült fiút hamarosan elfogták a rendőrök, akik a kukoricásban megtalálták a meglopott asszony iratait is. Később nyilvánvalóvá vált, hogy a korábban tanúként bevitt 16 éves középiskolásnak szintén köze lehet a lopáshoz. A két fiút ezért különválasztva egy-egy előállító helyiségben helyezték el.

A fiatalokat a helyiségben felszerelt kamerákon keresztül őrizték a rendőrök, továbbá a folyosóra egy őrt is állítottak, aki többször ellenőrizte őket. A kamerák képeit figyelő rendőröknek azonban feltűnt, hogy 16 éves fiút nem látják, ezért az előállító szobához mentek. Ekkor vették észre, hogy a derékszíjára felakasztotta magát.

Az egyenruhások azonnal újraélesztették a fiatalt, akinek ekkor megindult a keringése. A hamarosan kiérkező mentők eszméletlen állapotban szállították őt Zalaegerszegre. A fiú elhelyezése és öngyilkossági kísérlete között alig húsz perc telt el, addig sem tanúként, sem gyanúsítottként nem hallgatták ki, hiszen szülei sem voltak még jelen - közölte a főkapitány.

A szolgálati szabályzat alapján - amely tételesen felsorolja, hogy egy fogvatartott mit tarthat magánál - el kellett volna venni a fiútól a nadrágszíját - ismerte el a rendőrkapitány. A fiú viszont mindvégig nyugodt és együttműködő volt, nem voltak olyan körülmények, amelyek az öngyilkosságra okot szolgáltattak volna - tette hozzá.

A fiúnak korábban már többször volt összeütközése a törvénnyel. A mostani beszállításakor saját maga hívta fel az édesanyját, aki már megérkezett a rendőrségre, amikor fia megkísérelt véget vetni az életének. A Zala Megyei Főügyészség szintén vizsgálatot folytat a Lentiben történt eset kapcsán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK