Betörték a nagykanizsai polgármester házának üvegfalát

Vágólapra másolva!
Betondarabbal megdobták a nagykanizsai polgármester házának üvegtéglafalát a múlt éjszaka. Korábban is voltak Marton István ellen irányuló támadások.
Vágólapra másolva!

Szerda este negyed 11 után hatalmas csattanásra figyelt fel Marton István és felesége, majd ezt követően fedezték fel, hogy a nappalijuk részben üvegtéglából készült falát kívülről megdobták egy nagyjából két kilogrammos betondarabbal. A polgármester az MTI-nek adott beszámolójában közölte, hogy a szobában akkor nem tartózkodott senki.

Kívülről egy tégla teljesen összetört, a belül szétszóródott üvegszilánkok a lakásban nem okoztak kárt - tette hozzá. A rendőrség rongálás miatt indított nyomozást.

Nem ez volt az első támadás a Fidesz támogatásával két évvel ezelőtt megválasztott városvezető ellen. Tavaly autójának gumijait hasították ki, nem sokkal később pedig maró folyadékot öntöttek a kocsijára a város központjában, a polgármesteri hivatal előtt. A polgármester az utóbbi eset kapcsán rendőrségi feljelentést tett, de úgy tudja, hogy az elkövetőt azóta sem találták meg.

Marton István a mostani támadás kapcsán úgy fogalmazott: "sokak érdekeit sértem, de ezerszer több emberét védem". Megítélése szerint a hónapok óta ellene folyó politikai kampány az oka a történteknek.

Az MTI emlékeztet arra, hogy a nagykanizsai önkormányzat Fidesz-frakciója az MSZP, az MSZDP és az SZDSZ városi képviselőivel együtt két hete közös sajtótájékoztatón szólította fel távozásra a polgármestert, akivel már nem tudnak együttműködni sorozatos ellentéteik miatt.