15-20 milliárdot osztanak szét a kórházak között

Vágólapra másolva!
Lapinformációk szerint a kormány szerdai ülésén dönt arról, hogy mennyi plusz támogatást osztanak szét az egészségügyi intézmények között még ebben az évben. A Népszabadság szerint ez az összeg 15 milliárd, a Népszava szerint akár 20 milliárd forint is lehet.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdai ülésén dönt a kórházaknak ígért támogatásról - írja a Népszabadság és a Népszava. A lapok szerint Székely Tamás egészségügyi miniszter már a kormányülés után bejelenti, hogy az Egészségügyi Alap megtakarításából mekkora összeget kapnak az intézmények.

A Népszava szerint a javaslatot Veres János pénzügyminisztérium terjeszti be a várhatóan 25 milliárd plusszal záró E-Alapból 15-20 milliárd kifizetését tervezik - írta a Népszava. A lap szerint a pénzhez még az idén hozzájuthatnak az intézmények, az összeget a teljesítményük arányában osztják szét közöttük.

A Népszabadság úgy tudja, hogy várhatóan tizenötmilliárd forintot oszt szét a kormány még ezen a héten az egészségügyi intézmények között. A most szétosztandó pénz egyszeri segély, ami persze jól jön, de rendszeres megoldásra volna szükség - mondta Ari Lajos, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete elnöke a napilapnak.

A lap szerint a kórházak ennél az összegnél többet szeretnének, de Kökény Mihály MSZP-s szakpolitikus szerint csak ennyi pénz van.